ROY MEYER

Roy is geboren in Breda en heeft hier het grootste deel van zijn jongste jaren gewoond.
Zijn vader is op de Nederlandse Antillen geboren en zijn moeder is een Nederlandse uit Mijdrecht.  
Roy heeft een 4-jaar oudere zus en een halfbroer. Zijn jeugd was turbulent met ouders die vaak in conflict waren met elkaar.

MIJN START MET JUDO

Ik ben altijd erg energiek geweest en sportte weinig tot niet, net als mijn leeftijdgenoten wou ik gaan voetballen, dus dat was mijn eerste sport. Na een aantal trainingen mocht ik een wedstrijdje meedoen, maar al snel bleek dat ik de regels niet goed genoeg vond en besloot om de bal in handen te nemen en naar het doel van de tegenstanders te rennen. Het werd duidelijk dat ik op zoek moest naar een sport die me beter zou liggen.

Ik kwam in aanraking met judo en ik was meteen verkocht, want zelden was het zo dat ik mijn bovengemiddelde kracht kon tonen in een situatie die niet escaleerde.

Mijn eerste judoleraar, Dhr. Willem Cobben, bleek een wonderdoener te zijn op pedagogisch gebied.
Na een aantal jaren moest ik noodgedwongen stoppen met judo en heb tot mijn 17e een lastige periode gekend waarbij ik constant moest verhuizen van internaat naar internaat.

In 2008 kwam er een keerpunt en wilde ik meer voldoening in mijn leven. Ik wist nog niet hoe maar ik voelde een drive om te werken aan mezelf op de meest volledige manier. Ik verdiepte me in de mens, psychologie, esoterie en religie. De behoefte om mezelf, mijn omgeving en de mens te leren begrijpen wees me in de richting van kennisvergaring en geloof.

In een korte periode ben ik dichter tot God (liefde) gekomen en dat gaf mij meer kracht en vertrouwen. Na een half jaar zei de jeugdrechter dat hij oprecht gelukkig was om mijn rapporten te lezen. Hij zei dat door mensen als ik zijn werk draaglijk is. Het voelde als een openbaring en tot op de dag van vandaag put ik kracht uit mijn levensloop.

Ik startte weer met judoën en een beetje onwennig maakte ik mijn start op een clubje in Rotterdam en bij mijn eerst judoclub Majaheicha Ryu. Hier startte mijn grote reis binnen het wedstrijd/topjudo en had al snel Olympische ambities. Ik heb inmiddels op de grootste toernooien prijzen en titels gewonnen, mijn CIOS-opleiding is afgerond en ik ben onderweg naar mijn 2e Olympische Spelen in Tokyo 2020.

"WERK AAN HET HEDEN, DAN WERKT HET HEDEN AAN JE TOEKOMST!"

Roy Meyer

 

Roy Meyer | Judoka
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.